Hungerspelsportalen

May the odds be ever in your favor...
 
HemHem  KalenderKalender  Vanliga frågorVanliga frågor  SökSök  MedlemslistaMedlemslista  AnvändargrupperAnvändargrupper  Bli medlemBli medlem  Logga inLogga in  

Dela | 
 

 Virvlande strömmar (SV)

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Makila
Medborgare
avatar


InläggRubrik: Virvlande strömmar (SV)   tor jul 05, 2012 8:09 pm

Titel: Virvlande strömmar
Språk: Svenska
Färdigskriven: Nej
Rating: Det är ju en "The hungergames"- fanfic, så blod är väl bara att räkna med, men jag antar att det kan bli PG-13.
Beskrivning: Atilia Grebe lever inte samma liv som de andra ungdomarna i distrikt 4. Hennes träning är och var för överlevnad från första början, medan de andras bara handlar om äran.
Atilia är föräldralös sedan åtta år tillbaka. Hennes mor dog vid förlossningen med sitt andra barn, och hennes far dödades i hungerspelen innan Atilia ens var född. Trots att Atilia är både föräldralös och försörjer sig själv på olaglig väg är hon en av de förmögnaste i hela Kirem, som är namnet på området där hon bor. Det hon sysslar med vid de klippiga kusterna för att klara sig är både olagligt och farligt. Pärlfiske. Atilia är både självsäker och kall, och har bara en enda person hon bryr sig om och han är säker. Därför går hon bara rakt fram mot faran, för att hämnas vad som togs ifrån henne för så länge sedan, när det ofattbara händer...

Det här är alltså en kopia av min ff på mugglarportalen (där jag för övrigt heter Safrina)men jag tänkte att jag skriver den här också! Postar första kapitlet efter 1 kommentar.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Ekkiis
Spelledare
avatar


InläggRubrik: Sv: Virvlande strömmar (SV)   tor jul 05, 2012 8:47 pm

Verkar bra! Very Happy

_________________
''Go ahead, shoot. I’m dead anyway… I always was, wasn’t I?''
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
rue31
Är på tågetInläggRubrik: Sv: Virvlande strömmar (SV)   sön jan 13, 2013 11:26 pm

Vill läsa Smile
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Makila
Medborgare
avatar


InläggRubrik: Sv: Virvlande strömmar (SV)   mån jan 14, 2013 3:05 pm

Jag är ledsen att det har dröjt så länge. Här är första kapitlet i alla fall.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kapitel 1

Mitt mörka hår svävar omkring mina axlar och mitt huvud. Det ser ut att skimra svagt blåaktigt i ljuset som silar ner genom havsytan. Mina ögon sveper snabbt över sanden och klipporna på bottnen. De blågrå musselskalen är bra kamouflerade och svåra att upptäcka bland stenarna. Jag känner hur det börjar trycka i bröstet och sparkar snabbt med benen uppåt.
När mitt ansikte bryter igenom vattenytan tar jag bara ett snabbt andetag innan jag dyker ner igen. Den här gången simmar jag mer målmedvetet ner mot bottnen. Den vita sanden rörs upp runt mina ben när fötterna vidrör bottnen bland de mörka klipporna. De små musslorna sitter hårt fast på stenarna och jag drar fram min kniv som jag har hängande i mitt bälte vid midjan. Bladet är vasst och det går lätt att karva loss musselskalen. Jag lägger mitt byte i nätkassen som är fäst vid bältet på min andra sida och drar åt snöret.
När jag skurit loss några stycken skyndar jag mig upp till ytan för att få luft. Jag har alltid klarat att hålla andan länge, och efter många år av träning har det blivit ännu lättare att klara mig länge under vattenytan.
Jag håller på så en lång stund och återvänder regelbundet till ytan för att inte få slut på syre. Efter ett tag börjar kassen kännas tung och jag bestämmer mig för att det får räcka för idag.
När jag kommer upp drar jag in flera djupa andetag och simmar in mot klippväggen som sluttar upp mot land; så länge jag håller mig nära kanten kan ingen få syn på mig såvida de inte ställer sig precis vid kanten och tittar rakt ner. Risken att det skulle hända är inte heller särskilt stor eftersom nästan alla i Kirem och även resten av distriktet håller sig borta från vad vi kallar "branten" på grund av de lodräta stup och raviner som täcker hela kusterna i det här området.
Jag slänger upp nätkassen med musslorna i på en utskjutande klippa och klättrar sedan lätt och smidigt efter. Solen håller på att närma sig horisonten men det orangegula ljuset är fortfarande lite för hett för att vara behagligt. Så är somrarna i distrikt 4; stekhett på dagarna medan nätterna ar kyliga och kalla.
Jag stryker det våta håret ur ansiktet och drar åt mig kassen med musslor. Jag knyter lätt upp snöret och häller ut de gåblåa musselskalen på klipphällen framför mig. Jag tar upp ett av skalen och sätter knivbladet i springan varefter jag vant knycker till med handen och musslan spricker isär med ett krasande ljud. Jag petar runt i innehållet i en knapp sekund och håller sedan upp en liten skimrande pärla mot solljuset. Jag rullar den långsamt mellan tummen och pekfingret medan jag granskar den. Den har en ljust skär ton och en nästan perfekt rund form. Jag torkar av pärlan och stoppar sedan ner den i en mörkblå liten påse i siden som legat och väntat i min väska på klippan medan jag dök, tom efter gårdagens byteshandel på torget. Jag sträcker mig efter min väska och drar fram en glasburk ur den. Jag häller snabbt över det skära innanmätet från musslan i den och slänger sedan de tomma skalen i vattnet nedanför mig. Jag har mer än nog med pengar till mat, men jag föredrar när musslorna är helt nyfångade.
Fångsten är bra och efter att ha öppnat och rensat alla musslorna är både den lilla påsen och glasburken fulla. Jag drar upp min väska på axeln och börjar den invanda klättringen uppför klipporna. Himlen har börjat skifta i rött och guld när jag kommer fram till den bestämda mötesplatsen under det gamla bokträdet nära branten. Jag ser mig om i dunklet. Jag hör prassel och ljudet av torra kvistar som knäcks.
"Calem", viskar jag prövande ut i mörkret. Inget svar hörs och tystnaden är total. Plötsligt hörs prassel bland löven igen och jag hinner knappt rycka till när jag ser den vitklädda fredsväktaren komma emot mig med snabba steg.

Sådär. Som ni kan se och säkert har märkt så är jag inte alls särskilt aktiv här. Jag kommer lägga upp fler kapitel här, men det blir på obestämd framtid. Om ni ändå skulle vilja läsa så kan ni hitta samma ff på mugglarportalen.se där jag hittills har lagt upp 15 kapitel.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
rue31
Är på tågetInläggRubrik: Sv: Virvlande strömmar (SV)   ons jan 16, 2013 8:16 pm

Super bra!!!
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
vassilia
Blir utvald till deltagare
avatar


InläggRubrik: Sv: Virvlande strömmar (SV)   lör jan 19, 2013 7:42 pm

superbra Very Happy
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
rue31
Är på tågetInläggRubrik: Sv: Virvlande strömmar (SV)   mån jan 21, 2013 11:25 pm

Har nu läst den på mugglarportalen. Fantastiskt!
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
rue31
Är på tågetInläggRubrik: Sv: Virvlande strömmar (SV)   mån jan 21, 2013 11:26 pm

Eller som jag skulle skrivit innan:
Supermegafantastisktoemotståndligtoerhörtjätteassaduperbra!!
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Primrose
Är vid slåttern
avatar


InläggRubrik: Sv: Virvlande strömmar (SV)   sön jan 27, 2013 12:16 am

Herregud så bra!!!
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Zendaya
Är på tåget
avatar


InläggRubrik: Sv: Virvlande strömmar (SV)   mån feb 04, 2013 6:50 pm

Bra. Very Happy
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Sponsored content
InläggRubrik: Sv: Virvlande strömmar (SV)   

Till överst på sidan Gå ner
 
Virvlande strömmar (SV)
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Hungerspelsportalen :: Forum :: Fanfiction-
Hoppa till: